top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Великодня казка(11.04.23)

Розгляньте зобреження та задайте дитині запитання:





- До якого свята ми готуємось?

- Які страви готують до Великодня?

- Що розфарбовують?

- Що їдять на Великдень?






Прочитайте вірші: «Чарівне яєчко» Ігоря Січовика, «Писанка» Тетяни Винник


Писанка

Розмалюю писанки власними руками – Для бабусі, дідуся, тата і для мами! Намалюю сонце, вранішню зорю – Розкажу я світу, як його люблю!

Намалюю птаха – символ охоронця, Божого посланця нашого віконця. Намалюю гілку – у бруньках рослину, І спіраль – як символ миті й часоплину.

Намалюю оленя – символ допомоги, Рятівник безстрашний у шуканні Бога. Намалюю коника – символ руху сонця, Що несеться небом в шатах віроносця.

Намалюю квіти – радісних дітей, Рибу – для здоров´я й усмішок людей. Лист дубовий жовтий – подивитись любо, Щоб було здоров´я міцне, як у дуба!


Читаючи вірші зверніть увагу на образність та багатство мови автора. Запитайте, про що йдеться в кожному із віршів. Які художні засоби запам’ятала дитина. Як описується писанка в кожному із віршів.

Перегляньте мультфільм «Загублена писанка»





Складання розповіді за одним з зображень вище:

Наприклад:

Прийшла весна, стало тепло і ясно. Зраділо весні все навкруги: і квіти, і дерева, і пташки,і дорослі, і дітлахи. Усі готуються до Великодня. Люди печуть паски, розмальовують писанки. Рано вранці люди підуть до церкви освячувати великодній кошик. Усі радіють і вітають один одного «Христос воскрес! Воістину воскрес!»»




4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page