top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Окраса кімнати(23.10.23)


Виконай вправи для оченят перед заняттям:



- Уявляєш, сьогодні зранку, поливаючи наші квіти я почула цікаву розмову, яку вони вели!Вони сперечалися, про що, як гадаєш? Так, хто з них є найбільшою окрасою нашої групи.

- Фікус стверджував, що він справжній красень, звичайно найгарніший. Фіалочка доводила що то неправда і насправді найгарніша вона, бо має квіточки. А ось кактус мовчав, і мовчав він не від того, що йому нічого сказати, а з образи, що інші квіточки уже встигли нашепотіти йому про те, що він далеко не красунчик: листя не має, одні гілочки. А що ти думаєш про це?

- Усі рослини дуже гарні, адже вони утворюють затишок вдома, очищують повітря, додають кисню, а деякі навіть лікують. Давай згадаємо, які є кімнатні рослини? Герань, фікус, бальзамін, бегонія, фіалка, кактус.

Розглянь зображення та поясни, чим відрізняються квіти один від одного.








Гра «Що є у квіточки?»

Покажіть дитині зображення, а її завдання якомога швидше назвати всі частини квітки



Розгляньте разом із дитиною папороть.



Розкажіть, що папороть схожа на кущ. У неї багато тонких довгих стебел, а на стеблах багато маленьких зелених листочків. У дерев стовбур міцний, з корою, сірувато-коричневий, а у папороті стебло ніжне, світло-зелене. Його зламати дуже легко, якщо на нього натиснути, тому треба бути дуже обережним поряд із цією рослиною. Папороть не має квітів, але і без них вона дуже гарна, яскрава та радує нас в будь-яку пору року.

Задайте запитання за змістом розповіді:

- На що схожа ці рослина?

- Що є у неї?

- Якого кольору листочки?

- Листочки великі чи маленькі?

- Вони круглі чи продовгуваті?

Залиште перед очима дитини зображення рослини та запропонуйте їй описати її самостійно.


0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page