top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендації на день(05.04.23)

5 квітня день геолога.


Розкажіть дитині, що сьогодні своє професійне свято відзначають геологи, геодезисти, картографи. Уявіть себе геологами та відправтесь до вулкану:



Прослухайте та обговоріть музику Е Гріга «Хода гномів»



Ми звикли читати пригодницькі книжки, дивитися фільми та мультфільми. Але ж про неймовірні пригоди можна розповісти і мовою музики. Іноді композитори розповідають цілі музичні історії: змальовують музикою персонажі, їх характери, події, які трапилися. Тільки такі історії потрібно вміти прочитати, уявити, а ще потім дофантазувати, думати, порівнювати, і, найголовніше, уважно кілька разів слухати музику. Спробуймо! І можливо трапиться так, що історій ми придумаємо декілька: це тому, що музику кожний чує трішечки по-своєму.

Так і уявляю під музику маленькі обережні кроки. Наш герой дуже маленький, тому кроків робить багато. Його кроки квапливі та дрібні, адже треба встигнути вчасно. У музиці багато дрібних ноток: кожна нотка — маленький крок. Але все-таки наш герой топає обережно, роззирається на всі боки, час від часу зупиняється і прислухається.

Спочатку музика звучить тихо: можливо наш герой ще дуже далеко, а можливо він ще дуже невпевнений, бо потрапив у незнайоме місце. Далі музика повторюється і стає гучнішою, впевненішою. Наш герой вже близько, освоївся у новому місці, тож рухається сміливіше.

• Хто ж це може бути?

• Де наш герой іде?

• Чи один він?

Чомусь під цю музику уявляю ліс. Наш герой може бути невеличким звірятком — їжачком (той, у кого їжачок жив у кімнаті знає, як може топати це маленьке звірятко), ведмежатком, барсучком…

А можливо це казковий персонаж? Дідусь Лісовичок оглядає свої володіння? Та ні: Лісовичок — господар в лісі, тому його кроки будуть хоч і обережними (щоб нічого не пошкодити), але впевненими. Тож хто це? Гномики! Вони маленькі жителі печер, а в лісі — гості. А можливо гномики виконують доручення Гірського короля?,



Гра «Дорослі чи діти»

Називайте дитині твердження а дитина повинна плеснути в долоні один раз якщо це твердження стосується дорослого, два рази – якщо стосується дітей, три рази – коли стосується і дітей і дорослих.

- Ходять на роботу

- Бавляться з іграшками

- Ходять в школу,дитячий садок

- Їздять в автобусі

- Водять автомобіль

- Відвідують парк


Мовленнєва вправа «Що я вмію, а чого навчуся»

Запропонуйте дитині закінчити твердження

-Я вмію

Я навчуся

Я хочу навчитися



Трудова діяльність: догляд за домашніми тваринами.


Дякую за активний зворотний зв'язок! Ми завжди раді бачити ваші фот та відеоматеріали!




Також нагадую, що проходить Марафон "Від серця до серця"


Враховуючи той факт, що у квітні країна готується до одного з найголовніших українських свят – світлого, наповненого духовністю, щирістю та вірою в найкраще Великодня, Департамент освіти Харківської міської ради ініціює проведення марафону “Від серця до серця”, щоб примножувати в цей місяць наші помисли добром, а серце – любов’ю та вдячністю всім тим, хто такою високою ціною щодня наближає мир та нашу перемогу.


Запрошуємо всіх охочих дошкільнят, школярів, вихованців позашкілля у фото- та відеороботах повідати, як вони та члени їхніх родин протягом квітня підтримували наших героїв-захисників (і тих, які несуть службу, і тих, які перебувають у шпиталях та проходять реабілітацію), рятувальників, медиків, людей із соціально вразливих категорій тощо. Можливо, хтось пектиме паски перемоги та домашніми смаколиками підніматиме бойовий дух захисників, хтось запалить вогонь надії та натхнення, написавши вірш, зробивши та передавши оберіг, іграшку або листівку з побажаннями миру, тепла, світла, перемоги та скорішого повернення до рідних домівок. Головне – зробити це з серцем і душею.




Формат (відео, фото, фотоколаж) кожен учасник обирає для себе самостійно.



Матеріали протягом квітня приймаються на електронну адресу kharkiv.challenges@ukr.net.




Загальні вимоги до робіт:


1️⃣матеріали повинні відповідати тематиці нашого марафону;


2️⃣ конкурсна робота має бути виконана в період акції (квітень 2023 року). Світлини та відеороботи з інших акцій, навіть аналогічних за змістом, не розглядатимуться оргкомітетом;


3️⃣ відеофайли (бажано горизонтальні) повинні мати розширення mp4, фото/колаж – формат .jpg або png;


4️⃣ з метою захисту авторських прав просимо зазначати в матеріалах прізвище, ім’я, заклад освіти, клас/групу, район.




Сподіваємось, що учасникам марафону вдасться зігріти когось теплом свого серця, запалити вогонь надії та натхнення, передати частинку домашнього тепла та затишку у вигляді смаколиків тим, хто цього потребує, відродити в комусь надію, захистити когось оберегом, подарувати світлі думки, наповнити зарядом позитивних емоцій, запахом печених пасок, розписних яєць або почуттям щирої віри.

14 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page