top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендації на день(10.03.23)

Вербову гілочку в кімнату Внесла сестра й дарує брату. Що це? — всміхнувсь маленький Вова. Сріблясті котики вербові, — Відповіла сестричка, І в банку ллє водичку. А Вова весело гука: Налий їм краще молока. (Ф. Петров)

Бесіда · Про що йдеться у віршику? · Доберіть заголовок до нього («Котики»). · Якому дереву належать сріблясті котики? · Чому Вова запропонував налити їм молока? · Чому в Україні вербу називають деревом-оберегом? Символом? · Роздивіться гілочку верби червоної. Чим вкриті котики? · Які вони на колір? · Якими вони є на дотик? · Чим приваблюють вербові котики людей, комах? · Чим корисна верба для людини? · Як слід ставитись до природи? Чому так говорять? Будь здоровим, як верба, а багатим, як земля. Цікаво знати. В Україні налічують 30 видів верби. Слов’яни вважали вербу символом родинного вогнища. Загадки



Заблудилась в верболозі, Дні і ночі ронить сльози. (Плакуча верба) Облетіли всю вербичку Сірі братики й сестрички. У пухнастих кожушках Причаїлись на гілках. Перші вісники весни... Відгадали, хто вони? (Вербові котики)


ВЕРБИЧКА


Вітерець легенький біля ставу Заколисує вербичку кучеряву, А вона листочками тріпоче: Я сьогодні не засну до ночі. Це чому? — питає вітерець. Бо мене скалічив Іванець. Він мою порізав кору дуже, І тепер я, вітроньку, недужа. (Ф. Петров)


Запитання

· Де вітер колише вербичку?

· На що вона скаржиться?

· Як ви розумієте вчинок Іванка?

· Поясніть значення слова недужа.

· Що ви знаєте про вербичку-оберіг?


Знайди, чого не вистачає:

















11 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page