top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендації на день(11.09.23)


Відгадай загадку:

З дерева листок зірвав,

В мами капелюшок вкрав,

Потім закрутив пісочок,

І мені засипав очі…( Вітерець)



Бесіда на прогулянці:

- Чи є надворі вітер?

- Як ти про це дізнався?

- Яким буває вітер?

- Чи відрізняється осінній вітер від літнього?

- У який бік дме вітер? Як ми можемо це дізнатись?

- Поміркуй: вітер – це добре, чи погано?



Проведіть дослід.

Поставте мисочку із водою та запропонуйте дитині уявити, що це – її море, а сама дитина – вітер.

Що з’являється на морі під впливом вітру? Хвилі.


Індивідуальна робота: ходьба по колоді.







Для розвитку тактильних відчуттів чудово підійдуть сенсорні картки, в основі яких може бути навіть звичайний картон. На нього потрібно наклеїти щось м’яке, жорстке, колюче, гладеньке, рельєфне, металеве і дерев’яне.

  • Це можуть бути тканини різної фактури, обидві частини стрічки-липучки, канцелярські скріпки, мереживо, плівка з пухирцями, шматочки губки для миття посуду, шнурки, палички від морозива.

Для початку дитина може просто торкатися різних текстур, знайомлячись з ними. З часом можна ускладнювати завдання і пропонувати дитині відгадувати текстури з заплющеними (зав’язаними) оченятами.

  • Крім того, пропонуйте малюкові торкатися різних предметів, які його оточують, звертаючи увагу на те, які вони на дотик (гладенькі, шорсткі, пухнасті, жорсткі, колючі, м’які, холодні, тверді, теплі). Торкайтеся одягу, меблів та іграшок, кори дерев і листочків, голок ялинки, сосни. Можна ховати долоньки в борошні або крупі, рромотувати котушку ниток і клубок вовни тощо.




2 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(24.10.23)

Рухливі ігри сприяють розвитку спритності, координації рухів, сили, витривалості, швидкості реакції. У дітей віком 5-6 років така гра триває не більше 25 хвилин, потім слідує відпочинок. Як правило, в

bottom of page