top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендації на день(16.10.23)

Спостереження за птахами

Поглибте знання дітей про взаємозв’язок життя птахів з осінніми змінами. Розвивайте спостережливість, логічне мислення, увагу.


  • Чи багато ми зараз бачимо пташок на вулиці?

  • Куди вони відлітають?

  • Чому вони повинні відлетіти?

Поясніть дитині, що зараз корму стало мало, надворі холодно, тому пташки відлітають у теплі краї, щоб навесні мати можливість прилетіти назад.

Згадай, які птахи залишаються з нами на зиму?


Математична гра «Не помилися»

Розіграйте ситуацію: до вас в гості прийшло три іграшки, ви запросили їх пообідати. Скільки необхідно підготувати посуду?

Виставте таку кількість посуду, яка б не відповідала кількості іграшок, наприклад: дві чашки, п’ять тарілок, чотири ложки тощо.

Завдання дитини сказати: чи вистачає посуду для гостей: його може бути замало або забагато. У випадку, коли посуду забагато – скільки посуду потрібно покласти назад в шухляду, а якщо замало – скільки додати?


Спостереження за тим, як люди одягнені під час дощу.

Закріпіть в дітей уміння помічати зміни в одязі людей відповідно до пори року та погодних умов. Формуйте уявлення про те, як можна захистити себе від дощу?

- Під що ховаються люди?

- Яке у нас взуття?

- Які ще явища погоди бувають під час дощу?

Поясніть, що гроза виникає тоді, коли тепле і вологе повітря зустрічаються і утворюють великі купчасті дощові хмари. Кожна із хмар несе в собі певний заряд електроенергії.



Дидактична гра «Кому потрібен дощ?»

Запропонуйте дитині розглянути картинки та пояснити, чи потрібен дощик цьому предметові, чи ні?


Трудова діяльність: запропонуйте дитині помити власне взуття після прогулянки



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(24.10.23)

Рухливі ігри сприяють розвитку спритності, координації рухів, сили, витривалості, швидкості реакції. У дітей віком 5-6 років така гра триває не більше 25 хвилин, потім слідує відпочинок. Як правило, в

bottom of page