top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендації на день(20.10.23)

Сюжетно-рольова гра «Дитина на вулиці»

Розподіліть ролі між дорослими членами родини – поліцейський, незнайома людина, тощо та, згадавши правила поведінки на вулиці, вивчені дитиною сьогодні розіграйте ситуації:

Незнайомець почав розмову із дитиною, коли біля дитини не стояли дорослі.

Дитина загубилась у парку, але побачила поліцейського, тощо. Якщо дитина пропрацює ситуації цього роду вдома, то у непередбаченому випадку буде спокійніша.

Трудова діяльність:

Запропонуйте дитині скласти її іграшки так, щоб вони стояли від найменшої до найбільшої, або відсортувати їх за кольором.

Пограйте в гру: «Знайди пару»

У КУХОННІЙ ШАФІ

Мета: формувати уявлення про столовий та чайний посуд, чомувін так називається, яким є його призначення; розвивати уважність, зосередженість, зв’язне мовлення.

Матеріал: столовий та чайний посуд, 2 іграшкових столи, ведмедик, лялька.

ХІД ГРИ

Запропонуйте дитині допомогти ведмедикові Мишкові та ляльці Оленці. Вихователь: Ведмедик «зібрався готувати обід», а лялька «запросила подружок на чай». Але вони не знають, який їм посуд слід узяти в кухонній шафі. Дайте дитині можливість розставити потрібний посуд, називають його та розповісти про його призначення.

ДЕ Я ЖИВУ

Мета: уточнювати і закріплювати уявлення дітей про місто,у якому вони живуть; закріплювати назви квітів українського вінка та домашню адресу; розвивати увагу, пам’ять; виховувати любов до рідного міста.

Матеріал: квіти українського вінка, або осіннє листя до букету, краще грати на майданчику, де багато дітей

ХІД ГРИ

Грають 5–6 дітей. Запропонуйте дітям назвати свою країну та місто, у якому вони живуть. Дитина бере одну квітку, прикладає її до вінка, пригадує назву та називає свою домашню адресу

Рухлива гра «Не замочи ніг»

Посередині зали (майданчика) розкладіть дві паралельні мотузки на відстані 4–5 м одна від одної. Між ними — «болото». По «болоту» розкидані на відстані одного кроку маленькі обручі або кружечки з картону — «купини». Завдання дитини перестрибувати по «купинках» доки не пройде «болото»

Художнє слово:

Не озеро, не річка,

Хоча і в нім водичка,

Та в воду ту ступати

Тобі не варто, брате,

Трясовина, багно,

Грузьке, підступне дно…

По купинках іди

Та ніг не замочи.



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page