top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендації на день(24.02.23)

Спостереження за небом.

Творче завдання «На що схожа хмаринка?»

Запропонуйте дитині із снігу зліпити власну хмаринку та розповісти, куди б він чи вона полетів би на цій хмаринці та кого б із собою узяв.


Дидактична гра «Назви більше»

Запропонуйте дитині підібрати якомога більше прикметників до слова «Небо»


Гра «Скажи комплімент»

Сядьте в сімейному колі і спробуйте кожному члену родини сказати щось приємне.


Трудова діяльність: посипати піском або сіллю доріжки перед домом. Накидати снігу на клумби, стовбури дерев та чагарники і захистити їх від морозу таким чином.


Тиждень науки..

Експеримент із ростом рослин:

Ваші діти дізнаються все про рослини і їх ріст, просто посадивши декілька насінин.

Що вам потрібно:

  • два горщики для квітів;

  • ґрунт для горщика;

  • декілька видів насіння.

Інструкція:

Заповніть два маленькі горщики для рослин ґрунтом і посадіть насіння на ваш розсуд (надавайте перевагу тому, котре легко вирощувати), зробивши в землі невелике заглиблення великим пальцем і поклавши в нього насінину.

Помістіть один із горщиків у темну шафу або під коробку і не поливайте його.

Поставте інший горщик на сонячне місце (оберіть те, де багато світла, але де рослина також матиме достатньо тіні) і періодично поливайте землю в горщику водою.

За два дні ви зможете визначити різницю між двома горщиками.

Що відбувається?

Для росту рослини потребують води і сонячного світла. Ви побачите, що рослина, яка перебувала той чи інший час на сонці, ростиме швидше. Світло – важливий регулятор проростання насіння.

Поява сіянців багато в чому залежить від освітлення й поливу. Ваша друга рослина (та, що в шафі або під коробкою) значно зменшить силу свого росту або ви й узагалі не дочекаєтеся сходів насіння.

Звісно, насіння більшості рослин здатне проростати незалежно від освітленості. Однак, щоб чергове очікування сходів не супроводжувалося розчаруванням, при посіві завжди звертайте увагу на фактор світла при проростанні насіння тієї чи іншої культури.





5 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page