top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендовані активності на день: 18.10.23

Рухлива гра для дитячого майданчику(Запросіть ще дітей угру)

Діти за допомогою лічилки обирають «бабу Віхолу» й стають гуртом. «Баба», осідлавши мітлу, «під’їжджає» на ній до дітей. Під час руху «Віхоли» діти промовляють слова:

Баба Віхола, сива Віхола,

На метільній мітлі приїхала.

Полем їхала, в землю дихала,

В шибки стукала, в двері смикала.

Після цих слів діти розбігаються врозтіч, а «Віхола» намагається «заморозити» якомога більше гравців. Кого вона торкнеться, той завмирає на місці та стоїть, поки вихователь не промовить слова: «Баба Віхола геть поїхала». «Заморожені фігури тануть», гра повторюється.


Я знаю п’ять …

Гравець стукає м’ячем об землю і одночасно каже: “Я знаю п’ять …” (назв міст, імен хлопчиків, імен дівчаток, назв рослин, тварин, планет і т.д). Назви він називає в такт ударам м’яча. Якщо збився, то програв.


Пройди по лінії

На асфальті намалюйте товсті різнокольорові лінії і попросіть дитину по ним пройтися. Чим яскравіший та заплутаніший вийде лабіринт, тим цікавіше буде.


Дидактична гра «Оціни вчинок»

Виггдайте умовно небезпечну ситуацію, розкажіть її дитині, наприклад «Люди запалили вогонь у лісі, залишили його і пішли додому», або «Перед переходом дороги дитина не подивилася по сторонам і пішла» та дайте їй можливість оцінити цю ситуацію.

1) дії дітей чи дорослих з предметами, які сприяють виникненню пожежі;

2) дії дітей чи дорослих під час ліквідації пожежі.

Я і небезпечні предмети«Знайди небезпечні предмети»

Уявімо, що дитина залишилася вдома сама. Пройдіться із нею по квартирі та запропонуйте знайти та розповісти про небезпечні предмети – які вони і чому не можна їх чіпати. Якщо дитина пропустила щось, у питальній формі поцікавтеся, чи можна чіпати даний предмет?

- Не можна включати електроприлади, вони можуть ударити струмом або стати причиною пожежі;- Ні в якому разі не можна пробувати ліки - це отрута;

- Не можна чіпати пральні порошки, засіб для миття посуду, соду, хлорку;

Небезпечно одному виходити на балкон.




0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page