top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендовані активності на день(25.09.23)

Спостереження за кропивою.

Відгадай загадку:

Ця рослинка норовлива,

Руки попече…

Про яку рослину так говорять ( кропиву)?


З кропиви готують прекрасний зелений борщ, кропив'яне пюре з яйцем. Листя кропиви багате різними корисними солями і вітамінами. Давно народні цілителі писали: «Беремо сиру кропиву, товчемо і прикладаємо до свіжої рани — вона рану вичистить і загоїть». У кропиві містяться речовини, що вбивають мікроби, а також вона добре зупиняє кров. З неї роблять папір, мішковину і вірьовки. Річ у тому, що в стеблах цієї рослини дуже міцні волокна.

Кропива — багаторічна трав'яниста рослина; поширена по всій території нашої країни. Росте уподовж дороги, в тінистих і вологих лісах. Збирають листя в червні — серпні.


Фізичні вправи на свіжому повітрі:

Стрибки на двох ногах до прапорця.

Трудова діяльність: прибирання сміття біля клумби(опалого листя, гілочок дерев)


Бесіда «Їстівні та отруйні гриби»

Осінь щедра на дарунки, але чи всі її дарунки можна приймати?

Давай поговоримо про те, які гриби їсти можна та які ні в якому разі не слід збирати.

Бліда поганка має білу шапинку з пластинками внизу. В неї є тоненька біла спідничка внизу на ніжці. Її дуже часто плутають із сироїжкою та печерицею. Але ні в печериці ні в сироїжки такої спіднички немає.

Мухомор легко відрізнити від інших грибів за яскравою червоною шапинкою. Але ви повинні знати, що червоний мухомор це тільки один із цього отруйного сімейства! Бо мухомори бувають червоними, сіруватими, коричневими, помаранчевими і навіть білими. Саме тому люди повинні збирати лише ті гриби які вони знають.


Опеньок несправжній дуже схожий на звичайний опеньок, росте теж на пнях. Але на відміну від звичайного опенька шапинка має жовтий колір та зеленуваті пластинки.

Сатанинський гриб. Дуже схожий на боровик чи маслюк. Та якщо гриб розламати то м’якоть посиніє. А шапинка гриба на відміну від маслюка не липка.










1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(24.10.23)

Рухливі ігри сприяють розвитку спритності, координації рухів, сили, витривалості, швидкості реакції. У дітей віком 5-6 років така гра триває не більше 25 хвилин, потім слідує відпочинок. Як правило, в

bottom of page