top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендовані активності на день(26.04.23)

Гра- пантоміма «Покажи мені свій настрій»

Є два варіанти гри. В першому ви показуєте дитині смайлики, завдання дитини пояснити, яку емоцію він бачить та повторити її.

Другий варіант гри: дитина показує емоцію, а всі дорослі повинні відгадати її.



Самостійна художня діяльність дитини: запропонуйте дитині намалювати небезпечні предмети у вас вдома та пояснити після малювання, чому зобразив той чи інший предмет.


Завдання спрямоване на закріплення знань про особисту гігієну. Дитині пропонується розмалювати на малюнку предмети, що призначені для особистої гігієни (наприклад, зубна щітка, мочалка, банний рушник, гребінець тощо). У другому завданні треба намалювати приклади особистих речей, якими не можна ділитися з іншими людьми (наприклад, білизна, носова хустка, сережки, головні убори тощо). Завдання вчитиме відповідально ставитися до свого здоров’я, дотримуватися правил особистої гігієни.

Дитині пропонується обвести на малюнку предмети, що використовуються під час купання (мило, шампунь, рушник тощо), закреслити ті, які не можна брати у ванну (телефон, футбольний м’яч, пиріжки), обґрунтувати свій вибір. Крім того, треба обвести стільки крапельок, скільки разів на тиждень дитина приймає водні процедури, поміркувати над тим, чому потрібно щодня змінювати натільну білизну. Завдання сприятиме формуванню здорових звичок, вчитиме відповідально ставитися до свого здоров’я.

Це ілюстроване завдання допоможе дитині навчитися турбуватися про здоров’я, вибираючи корисні заняття з переліку запропонованих. Завдання містить 9 малюнків, на яких зображено різні дії/заняття (футбол, миття рук, перегляд фільму, їзда на велосипеді, комп’ютерна гра тощо). Дитині потрібно поставити позначку поряд з тими малюнками, на яких зображено корисні для здоров’я дії. Нижче пропонується написати свої варіанти таких дій. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме навички самоаналізу, здоров’язбережувальну компетентність, навички письма.


Проведіть із дитиною бесіду про корисні та небезпечні гриби.



Читання віршів про гриби: * * *

Ми лисички, жовті личка,

Ростом зовсім невеличкі:

Не червиві, дуже чисті,

Не ховаємось у листі.

О. Орач

* * *

Я моховик, я чарівник,

Ворсисто-жовтий цілий вік.

Хоча м’який і бархатистий,

Але не з тих, щоб в очі лізти.

О. Підсуха

* * *

Білий гриб — боровик.

Він до свого бору звик.

Грибника злякався —

В глицю заховався.

Ні очей, ні вушок —

Сам лиш капелюшок.

О. Підсуха


Загадка

Це перелітний птах із вузькими гострими крилами, стрімкий у польоті. (Ластівка.)



— Про кого ця загадка?

— До перелітних чи зимуючих птахів належить ластівка?

— Яких ще перелітних птахів ви знаєте?

— Які з перелітних птахів низько літають над землею? Чому?

Однією з найшановніших пташок є ластівка. Її називають Бо¬жою пташкою, або символом весни. Народні вірування завжди обе¬рігали цю істоту та її діточок. Великим гріхом вважалося руйну¬вати гніздечко ластівки, яке вона будує зазвичай під самісінькою стріхою. Але якщо ластівка в’є під чиєюсь оселею гніздо, то це, за народним віруваннями, передвіщає щастя тій родині. Ластівки є птахами-барометрами. Говорять: «Ластівка літає низько — буде дощ».


Трудова діяльність: запропонуйте погодувати ластівок

8 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page