top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

Рекомендовані активності на день(29.09.23

Спілкування про український звичай зустрічати гостей хлібом-сіллю.

Розгляньте зображення.



Який настрій викликає в тебе ця паляниця?

З давніх-давен на Україні існував звичай: по закінченні жнив останній сніп перев'язували вишитим рушником і урочисто з піснями несли в село. Діти, пригадайте і скажіть, який хороший звичай зустрічати гостей споконвіку існує в нашого народ. Подавати на вишитому рушнику гостям хліб і сіль. Наші дідусі та бабусі пам’ятають такий звичай: коли син вирушав у далеку дорогу, мати дарувала йому рушник, щоб рятував від лиха, щоб нагадував йому про рядну домівку. Син приймав рушник і цілував хліб. Як ви думаєте, для чого вишиті рушники? Рушники - це обереги нашого дому, нашої родини. Вони захищають від зла, лиха. Рушник - це обличчя оселі та її господині. Рушниками прикрашали хату. "Хата без рушників — казали в народі, — що родина без дітей”. Рушники вішали над образами. Рушником накривали хліб на столі або на покуті. Гарно оздобленими рушниками накривають кошики з паскою чи яблуками, коли несуть святити до церкви.


Як ви гадаєте, як такий звичай характеризує наш народ?


Рухлива гра «Підкинь і злови»

Удосконалюйте навичку бігу й ловіння м’яча, розвивайте спритність.


Фізичні вправи на свіжому повітрі: стрибки вгору з відштовхуваннями, метання торбинки з піском із-за спини через плече на дальність.


Трудова діяльність: запропонуйте дитині зволожити грунт на квітнику.


Прослухайте «Казку про коржик»



Сюжетно-рольова гра «У пекарні»

Розіграйте момент зустрічі гостей хлібом-сіллю.





Якої деталі не вистачає?

Поєднай тварину з вірною стрілкою




1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(24.10.23)

Рухливі ігри сприяють розвитку спритності, координації рухів, сили, витривалості, швидкості реакції. У дітей віком 5-6 років така гра триває не більше 25 хвилин, потім слідує відпочинок. Як правило, в

bottom of page