top of page
  • Фото автораАлёна Резуненко

У саду чи на городі(09.10.23)

Зайчик приніс осінні подарунки та просить розкласти їх у два кошики – у червоний фрукти, у зелений овочі.



Під час гри попросіть дитину пояснювати кожен свій вибір, слідкуйте за тим, щоб відповідь дитини була повним реченням «Я поклав яблуко до фруктів, тому що…».

Гра «Що де росте» Роздивіться із дитиною зображення овочів та фруктів та запропонуйте дитині назвати що росте на городі, а що у саду.




Відгадайте загадки про овочі та фрукти:

Маленька, червоненька, Із хвостиком тоненьким. На городі мене рвуть І до столу подають. (Редиска)

Печуть мене, смажать і варять, Їдять мене і дуже хвалять. (Картопля) Довгий, зелений, Добрий і солоний, Добрий і сирий. Хто він такий? (Огірок)

В полі хороше мені Зеленіти навесні. Чим же я — не молодець? . Маю диво-корінець, Все про нього дбаю, Цукор відкладаю. (Буряк) Хто хустиночку свою Влітку покриває? І по двадцять хустин На голівці має? (Капуста) На городі виріс дужий, Круглий, жовтий і байдужий До червоних помідорів, До капусти і квасолі. Хто цей гордий карапуз? Здогадалися?… (Гарбуз)

Народжується з квітки, Його всі люблять дітки, Заліза в нім багато, Рум'яне і хрустке. А ну, скажіть, малята, То що ж воно таке? (Яблуко) * * * Лампочка вгорі висіла, Стала смачна, пожовтіла. Діти лампочку зірвали, З апетитом скуштували. (Груша) Зелені сережки На гіллі висіли, На сонечці підсмажились І почервоніли! (Вишня, черешня)

Чи то жовта, Чи то синя Соковита господиня. Чи то сонце, Чи то злива — Пригостить нас влітку… (Слива)

Мовби на одній нозі. Він зростає на лозі. Подивись скоріш в віконце — Грона сповнені всі сонця! Кожен скуштувати рад Соковитий… (Виноград)

Роздивіться із дитиною зображення, зверніть увагу, що на зображенні лише овочі, запитайте, як їх можна назвати одним словом?(городина) Де ростуть ці овочі?



Дайте дитині овоч та запропонуйте його описати.

Наведіть приклад: «Це огірок, він довгастий, світло-зелений, соковитий, смачний. Всередині огірка є насіння. Він росте на городі. Огірки можна їсти свіжими, в салаті, або консервованими.»

Розгляньте із дитиною овочі, які є вдома, нехай дитина допоможе у приготуванні страв: вона можеобрати овочі, які будете готувати сьогодні, може помити їх.

Розгляньте зображення зі спілими помідорами та зеленими. Запитайте в дитини:



  • Де тут достиглий плід? Чому ти так вважаєш?

  • Що треба рослині, щоб вона швидше дозріла?

  • Як треба за ними доглядати?

  • А хто за ними доглядає(городник)

  • Якою повинна бути ця людина?


Розкажіть дитині, що не всі овочі можна їсти сирими, тому що вони не смачні, наприклад, картопля. Запитайте, як можна приготувати картоплю?

Пограйте з дитиною в гру “Що можна їсти сирим, а що вареним?”

Роздивіться зображення та обміркуйте із дитиною, які овочі можна їсти без термічної обробки.



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page